hírek

A Dal 2021: az Egyetlen szó című dallal győzedelmeskedett a Kaukázus


Deprecated: Function strftime() is deprecated in /var/www/mistraliroda.hu/www/html/class/_Global/article.html on line 11
2021. március 15.

A Dal 2021: az Egyetlen szó című dallal győzedelmeskedett a Kaukázus

Az Egyetlen szó az életigenlésről, az újrakezdésről szól, szövegéért a frontember Kardos-Horváth János kiérdemelte A Dal 2021 legjobb dalszövegírója elismerést is.

Kaukázus nyerte Egyetlen szó című dalával A Dal döntőjét szombaton. A Dal Akusztik verseny fődíját Andelic Jonathan vehette át Áldom című daláért.

A Duna Televízióban sugárzott műsorban A Dal 2021 negyvenes mezőnyének legjobb nyolc előadója lépett színpadra.

A döntőben a produkciók elhangzása után a zsűri pontszámaival négy előadó és dal maradt versenyben: BariLaci és a Féltelek 36 ponttal, Süle Zsolt és a Befúj 30 ponttal, Radics Gigi és az Egy vagy velem 22 ponttal, valamint a Kaukázustól az Egyetlen szó 12 ponttal.

Ezt követően az ötödik zsűritag szerepét betöltő közönség szavazataival dőlt el, melyik dal lesz a győztes. A nézők sms-ben szavazhattak, a legtöbb voksot a Kaukázus Egyetlen szó című dala, Kardos-Horváth János és Kontor Tamás szerzeménye kapta, így ez lett 2021-ben az év magyar slágere.

Az előadóval a közmédia egy éven belül legfeljebb tíz dalból álló lemezfelvételt, egy zeneszámból videóklipet készít, a győztes emellett tízmillió forint pénzjutalomban is részesül, amelyet zenei produkciójának fejlesztésére fordíthat.

 
forrás:BLIKK