The Sign

The Sign

A miskolci The Sign zenekar szemtelenül fiatal ötösét Czinke Máté (ének), Czinke Dani (billentyű), Török Dani (gitár), Kollár Ábel (dob) és Szentpétery Mózes (basszusgitár) alkotja. Egy hobbi garázsbandából díjnyertes és folyamatosan koncertező együttessé nőtték ki magukat.

Alakulásuk után nem sokkal a Margaret Island előzenekaraként koncerteztek, az Akváriumban és a Várkert bazárban játszottak, 2018-ban pedig már a Honeybeast zenekarral turnéztak. Első daluk, az "Egyetlen" nem sokkal megjelenése után, 2017 augusztusában megnyerte a Petőfi Rádió ’Saját zenéd’ versenyét.  Az első nagylemez ’Többet mond itt minden Rólad’ címmel 2019 tavaszán jelent meg. A korong egyik felvétele, az „Ő” bejutott a DAL 2019 legjobb 30 produkciója közé, amivel egészen az elődöntőig meneteltek, valamint a zsűri egyik kedvenc zenekarává is váltak a műsor alatt.

2019 februárjában Szikra-díjat kaptak a legjobb dal kategóriában „Tékozló” című szerzeményükért.

A The Sign koncertrepertoárjában természetesen helyet kapnak eddig bemutatott dalaik: az „Egyetlen”, a „Királylány”, az „Igazán” és a „Rabmadár” is, de a srácok folyamatosan jelentkeznek újdonságokkal. A felvételek a pop, elektro, alternatív és folk határán mozognak, különleges hangzásviláguk egészen egyedi a jelenlegi magyar palettán és kiválóan tükrözi a banda jellegzetes zenei stílusát. A koncerteken megmutatkozik a zenekar érzelmesebb és pörgősebb, bulizósabb oldala egyaránt, amihez összetéveszthetetlen előadásmód társul.

Rabmadár

Igazán

Ő

Királylány

Egyetlen

Több


Rendelhető műsorok:
  • 60 perces élő koncert