Szűcs Gabi

Szűcs Gabi

 Szűcs Gabi,  Fonogram és Emerton -díjas énekesnő, a hazai zenei élet különleges hangú előadója, aki több műfajban is kiemelkedőt alkotott, több mint 20 éves pályafutása során.

Egyedi, füstös hangja a swing és a jazz műfaj irányába terelte, de otthonosan mozog a pop és a soul műfajában is. Angolul és magyarul, saját dalokat vagy sztenderdeket énekel, jellegzetes alt hangja, szenvedélyes előadásmódja meghatározó alakjává tette a hazai zenei életnek.
Nőiesség, humor, lendület: ez párosul az erős színpadi jelenléttel.

Állandó szereplője a jelentősebb hazai fesztiváloknak, koncerttermeknek, jazz-kluboknak. Nagyszabású, különleges projektek, céges rendezvények rendszeres fellépője.

„ Nem emlékszem a pillanatra, amikor eldöntöttem énekesnő leszek. Egész életem efelé vitt, a színpadra, ahol szórakoztathatok, ahol kitárhatom a szívemet, ahol nő leszek, ahol a legjobbat hozhatom ki önmagamból. Ahol szeretek és szeretnek. A hangomon keresztül, a zenén keresztül.”

A Cotton Club Singers együttes alapító tagjaként 14 évig a zenekar tagja volt, 2007-ben kivált az énekegyüttesből. Szólókarrierje során sokszínű és változatos zenei útra lépett.

Jelenleg az első hazai electro-swing formáció, a STEREO SWING énekese, alapító tagja, ebben a felállásban dalszerzőként is közreműködik. 

2013-ban jelent meg első szólóalbuma, a Swinging Amy, melyen a tragikus sorsú énekesnő, Amy Winehouse dalait dolgozza fel, swinges stílusban. Első magyar nyelvű albuma 2014-ben jelent meg, Tűsarkú lépteimcímmel, melyet a csodás ’60-as évek „Dolce vita” életérzése inspirált, és amelyet 2015-ben Fonogram-díjjaljutalmaztak.

Smokey

A világ innen jó

Big City

Több


Rendelhető műsorok:
  • 30 perces fél-playback műsor
  • 30-35 perces fél-playback műsor-szilveszterkor