Soltész Rezső

Soltész Rezső

Zenész karrierje 1963-ban kezdődött az amatőrnek számító Rangers együttesben. 1968-ban a Ki mit tud? után megalakult Corvina együttes vezetője volt.

1972-ben részt vett a táncdalfesztiválon, melynek eredményeképpen három egymást követő évben az év énekese lett, melyet a legnagyobb kritikus, a közönség szavazott meg neki. A Corvina megszűnése után 1978-ban megalapította az Oxigén együttest, 1979-től pedig szólóénekesként dolgozik.

1981-ben a Szóljon hangosan az ének! című slágerével aratott sikert. 1993 után hosszú ideig nem készített lemezt, de kapcsolata a közönséggel ezek után is megmaradt. Kiadói tevékenységéhez alapította 1994-ben a Soltész Reklám Kft.-t, amely a magazinok kiadásán kívül lemezeket ad ki, és rendezvényszervezéssel foglalkozik.

Több neves díj elismertje, úgy mint a Schlagerfestival Dresden közönségdíjasa, A bulgáriai Arany Orfeusz nemzetközi dalfesztivál első díja, A Made in Hungary dalverseny díja vagy a A cavani fesztivál díja.

2000-ben vehette át Magyar Köztársaság Elnökének Aranyérmét példamutató, kiváló művészi tevékenységéért és a szellemi fogyatékosok jobb társadalmi beilleszkedéséért folytatott tevékenységéért.

Szóljon hangosan az ének
Várj
Gondolsz-e majd rám
Annabella

 

Több


Rendelhető műsorok: