Just Rock Viola

Just Rock Viola

Történetünk egy rockzenész és egy klasszikus zenész találkozásáról szól, akik mertek nagyot álmodni és a rocktörténelem legismertebb számainak újragondolásával különleges zenei élményt hoztak létre.

Miben különbözünk mi egy rockzenekartól? Zenénkben az ének, gitár és basszusgitár szólamai brácsán szólalnak meg. Az igazi rockélmény eléréséhez pedig dob és billentyű kíséret társul, mindez két zenész közös munkája révén valósul meg.

 

A zenekar tagjai:

Radnai Róbert: 

Zenei pályafutásomat 6 évesen kezdtem egy feles hegedűvel, majd 14 éves korom óta brácsázok. Brácsaművész diplomámat a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Szegedi Karán szereztem, majd szakmai képzésemet Németországban prof. Diemut Poppennél folytattam.

Az elmúlt 25 évben Magyarország legnagyobb szimfonikus zenekaraiban játszottam, stúdió zenészként részt vettem számos magyar és nemzetközi zenei produkció létrejöttében. Együtt zenélhettem Stinggel, Havasi Balázzsal, a Neoton Famíliával, Keresztes Ildikóval, Balázs Fecóval, Szulák Andival, Nyári Károllyal, Szekeres Adriennel. Mindemellett a klasszikus zenei életnek is aktív résztvevőjeként több alkalommal állhattam szólistaként a brácsairodalom versenyműveivel a közönség elé szimfonikus zenekari kísérettel. Jelenleg a Duna Szimfonikus Zenekar brácsa szólamvezetőjeként aktív tagja vagyok a zenekar életének, miközben Németországban rendszeresen koncertezek a Würth Philharmoniker-rel.

A rockzene gyerekkorom óta párhuzamosan része az életemnek, harmónia hallásomnak köszönhetően bármilyen zenében az összes szólamot külön hallom, így alkottam meg a Justrockviola rockfeldolgozásait is. A duónk különlegessége, hogy minden hangszert a dobon kívül én játszom fel. Három-négy brácsaszólammal és billentyűs kísérettel alkotom meg a dalokat, amelynek szívverését Sztancsik Laci barátom adja meg különleges dobtechnikájával.

Sztancsik László:

Zenei tanulmányaimat 6 évesen kezdtem meg a dabasi Körzeti Állami Zeneiskolában ütő tanszakon, majd a hazai rockzene egyik meghatározó és kiemelkedő tudású dobosának, Donászy Tibornak (Edda, Beatriche, P.Mobil, Hard, ZBB, Mobilmánia stb.) tanítványa voltam. Mindig hálás leszek Tibinek a nála megszerzett tudásért, és ezúton is köszönetem fejezem ki a közös munkáért.

Az elmúlt években dobosként több rock zenekar tagja voltam, amelyek közül az Alcatraz zenekarral kétszer is felkerült egy-egy dalunk a Metal & Hard Rock Hammer World válogatáslemezére, valamint a fenti csapattal volt szerencsém a hazai rock-metal élet több jeles képviselője (Pokolgép, Omen, Cool Head Clan, Ego Projekt) előtt is előzenekarként fellépni.

Jelenleg dobosként a firenzei székhelyű Rockin1000 nemzetközi zenei társulat tagja vagyok, amely a világ legnagyobb létszámú rock zenekaraként ad koncerteket a világ különböző pontjain.

2020 tavaszától a JustRockViola formáció dobosaként Radnai Róbert brácsaművész barátommal arra vállalkoztunk, hogy ismert rock dalokat dolgozunk fel egy kicsit másképpen…

 

Elérhetőségek:

http://justrockviola.com

Youtube

Facebook

Több


Rendelhető műsorok:
  • 30 perces műsor