Energia Positiva

Energia Positiva Szambashow

SAMBA minden mennyiségben!
Változatos műsorral és kosztümökkel rendelkező, többségében magyar lányokból álló csapat egy fő brazil lánnyal. Fellépéseiken a legautentikusabbtól a legmodernebb feldolgozásokig a legátfogóbb műsorral szórakoztatják a szamba szerelmeseit. A profizmus garantált, a csapat vezetője 2010-ben elnyerte a Magyar Szambakirálynői címet. A brazil kultúra legrégebbi fellegvárát 2008-ban alapította meg Pimenta, az itthoni brazil élet egyik megalapozója és jelenleg is legismertebb személyisége. A Brazil Kulturális Központ teret adott a brazil kultúra legtöbb ágának, mint a brazil nemzeti sportnak számító capoeirának, a legkülönbözőbb táncoknak valamint nyelvtanításnak és hangszeres oktatásnak is. A Központ hagyományait változatosan összeállított tánc-és capoeira showink által kívánjuk tovább örökíteni. A szamba Brazília néphagyományai közül az egyik legismertebb, már a XIX. század óta táncolnak szamba zenére és rendkívül sok stílusa/fajtája alakult ki. Műsoraik között megtalálható a karneváli szambától, a lambadán keresztül a capoeira showig minden lehetőség.

A tradicionális afro-afoxe ruhàk például 4 istennőt szimbolizálna: Iansa (tűz, vihar, halàl), Yemanja (tenger, termékenység), Oshum (szerelem, gazdagsàg) és Oya (àllatok, növények, természet).
Bemutatkozó vidóikat alább tekinthetik meg:


Energia Positiva hangulatvideó

Energia Positiva official klip

1. Elegáns showk: Latin show (igény szerint férfi táncost is kérhető)
Revü stílusú szambashow Karneváli show (dobosokkal egyéni egyeztetés szükséges)
2. Vegyesebb showk (sportos és karneváli elegye) Autentikus brazil show
Modern, fúziós show
3. Családi programokra/gyerekeknek: (a ruhák itt még finomíthatók, pl a focisnál jobban takaró nadrág, stb, és itt nincs kareváli ruha!) Axé történetek show


A műsor általános felépítése 3 fős előadás megrendelése esetén:
1. blokk:
1. ruhában kb. 2-3 koreográfia
SZÜNET (max 2,5 perc)
2. ruhában kb. 2 koreográfia
NAGY SZÜNET 7-30 perc
2. blokk: A második blokkban már végig a karneváli ruhát használják a lányok, esetleg a tollboákkal vagy a hátdísz fel/le vételével lehet variálni. A műsor végén táncoltatjuk az embereket.
Amennyiben a LED kosztümöt (4. ruha) is igénylik, ennek a blokknak az elején lehetséges, de az mindig külön egyeztetést igényel)
 
Az két blokk összesen 30 percet tesz ki (a szünetek nélkül), de olyan kérésük pl lehet, hogy többet legyünk a karneváli ruhában, ezért a két blokk időarányát eltolhatjuk. Tehát nem kötelező 15-15 percnek lenni, az első lehet 10, a második 20 akár, ez rajtuk múlik. De ha ezt összezavarónak gondoljátok, nem kell nekik felvetni.
 Több


Rendelhető műsorok: