Dévényi Tibor

Dévényi Tibor

Dévényi Tibor Magyarország legelső lemezlovasa, a retro stílus hírnöke. Dévényi Tibor kezdetben parodistának készült. Még gyerekszínészként kezdett el különböző rádiós és televíziós műsorokban szerepelni. Az 1960-as években tűnt fel a televízióban, mint könnyűzenei riporter. Parodistaként megnyerte az 1965-ös Ki Mit Tud?-ot. 1966-ban felvették a Színház- és Filmművészeti Főiskolára. Ő azonban úgy döntött, hogy a tanulmányait félbeszakítja és helyette beállt színésznek a Vidám Színpadhoz. 1969-től az Országos Rendező iroda első számú műsorvezetője volt, így az Omega, az Illés és a Metró koncertek állandó házigazdája. Az 1970-es években az egyik első magyar disc jockey-ként vált híressé, 1972-től dolgozott hivatalosan lemezlovasként. Ekkoriban a Lemezlovas című zeneszámával is ismertté vált. B.Tóth Lászlóval és Arató Andrással ők hárman honosították meg hazánkban a szakmát. Az 1980-as évek végén súlyos autóbalesetből gyógyult fel.

A nyolcvanas évek elején a pusztavacsi rockfesztiválok egyik főszervezője, ezért 1984-ben Békedíjat is kapott. Ő honosította meg a magyar televíziózásban az interaktív televíziós játékokat még a kilencvenes évek elején. A Magyar Televízió számára készített Három kívánság című műsorsorozatával lett országosan is ismert. A műsor lényege az volt, hogy lehetőséget teremtett a kamaszkorú gyermekeknek, hogy találkozhassanak kedvenceikkel, sportolókkal, előadóművészekkel. Dévényi Tibor másik műsorával, a Tibi bácsi elintézi cíművel is ismertté vált. Később pedig olyan tévéműsorokat is vezetett, mint a Torpedó vagy az Elektor kalandor. 1995-ben felkerült a kézlenyomata a rockcsillagok falára.

Dévényi Tibi bácsi a nagy generáció egyik ikonikus alakja 2018 októberében visszatért, ugyanis az országos Retro Rádió hullámhosszán teljesíti a hallgatók és sztárok zenei kívánságait.

 

https://www.youtube.com/watch?v=Hbn11toIn2o

Több


Rendelhető műsorok: