Dér Heni

Dér Heni

Dér Heni tehetsége már gyerekkorában megmutatkozott, hiszen 13 évesen a Temerini Tini Táncdalfesztivál első helyezettje volt a Vajdaságban. 2001-ben a Szabadkai Kifutó első helyét sikerült elnyernie produkciójával. Magyarországon a Megasztár első szériájában tűnt fel, majd 2005-től a Sugarloaf zenekar tagja lett. Kilenc évig a zenekar frontembereként ért el hatalmas szakmai sikereket. Több ezer élő koncerten valamint a legnagyobb fesztiválokon lépett fel, így óriási népszerűségre tett szert nemcsak az országban, hanem a határokon túl is. Több televíziós produkció meghívott vendége volt. Így szerepelt a Dalnokok Ligájában, az Ezek megőrültek című műsorban, a Hal a tortán adásaiban is. 2010-ben a Szenes Iván által létrehozott Kornay Mariann Alapítvány művészeti elismerését vehette át, amely a könnyű műfajban kiemelkedő teljesítményt nyújtó művészeket díjazza.

Dér Heni 2013-ban úgy döntött, hogy szólókarrierbe kezd, amelynek első slágere a „Turn It Up” volt. Dalát már az első héten több mint 160 ezren töltötték le. Az „Ég veled!” pedig még ennél is nagyobb sikert aratott, hiszen első lett a rádiók lejátszási listáján, de nemcsak a dal dübörög az összes országos és helyi rádióban, de a dalra készített klip is óriási sikerrel szerepel a mai napig a tévékben és az összes videó megosztó csatornán. Heni sikerét jól mutatja, hogy az Eurovíziós Dalfesztiválra is beválogatták a szerzeményt, amellyel eljutott a középdöntőig- külön örömet jelentett számára, hogy mindezt a közönség szavazatával tudta elérni, illetve, hogy az „Ég veled” nézettsége mára meghaladta a 9 milliót.

Dér Heni első szóló albuma 2014-ben „Intro” címmel jelent meg. A korongon lévő „Ébresztő” című dal pedig újra bekerült az Euróvíziós Dalfesztiválra. Ezután olyan újabb slágerei jelentek meg 2016-ban, mint a Még, még, még és a Szedjük széjjel című dalai, amelyeket a mai napig előszeretettel játszanak a rádióállomások.

A színházi munkák is megtalálták az énekesnőt, hiszen tagja volt az egykor Miklós Tibor nevével fémjelzett Rock és Musicalszínháznak. Olyan művészekkel játszott egy darabban, mint Bodrogi Gyula, Makrai Pál vagy Nádas György. A Spirit Színházban a Cabaret musical Sally főszerepét játszhatta el, de a Carsanova Night Musicalben is szórakoztatta a közönséget.

Mindeközben rengeteg televíziós szereplése is volt Dér Heninek, ráadásul a legnézettebb műsorokban mutathatta meg tudását. Természetesen 2017-ben sem állt meg az énekesi munka, hiszen az év első felében Dér Heni a Kelemen Kabátban zenekarral együtt hozta ki a „Félreismertem” című dalt, mely sokszor hallható a rádiókban. Júniusban pedig szinte felrobbant az internet, amikor debütált legújabb dala, a Szemtelen- a szám mindössze 2 hónap alatt több mint 6 milliós nézettséget produkált, és azóta a 9 milliót is meghaladta a számláló.

2019 júliusában megjelent legújabb dala, melyet Kocsis Tiborral készített el, ennek címe: Sorszám.

 

Hallgassák meg dalait:

https://www.youtube.com/watch?v=Q0ovZQBhQ-o

https://www.youtube.com/watch?v=hUuDTNwBw18

https://www.youtube.com/watch?v=epd2TH1pJxY

https://www.youtube.com/watch?v=9Fir_02MTlE

Több


Rendelhető műsorok: